Gruparea separatista Eta a fost invinuita pentru atac, care provocat distrugeri substantiale cladirii O bomba a explodat in fata unui birou al Partidului Socialist aflat la guvernare in Spania, ranind usor sapte agenti de politie.

Politia a declarat ca explozia, produsa in orasul basc Bilbao din nordul Spaniei, a avut loc la ora locala 6:00, dupa o avertizare telefonica.

Gruparea separatista Eta a fost invinuita pentru atac, care provocat distrugeri substantiale cladirii.
Explozia a survenit la o zi dupa ce noul parlament a fost inaugurat la Madrid, in urma castigarii alegerilor de catre premierul socialist Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Un purtator de cuvant al politiei a afirmat ca un pachet suspect fusese reperat in fata cladirii, iar politistii incepusera sa evacueze locatarii din zona respectiva cand s-a declansat explozia.

Cei sapte politisti surprinsi de explozie au suferit rani usoare si au primit ingrijiri medicale, dar nu a fost nevoie sa fie internati in spital.

Luna trecuta, gruparea Eta a revendicat uciderea unui fost consilier local socialist, la iesirea din casa sa,


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.