Un meci de cricket dintre India si Pakistan s-a dovedit unul dintre cele mai benefice evenimente pentru o detensionare a relatiilor celor doua tari, grav afectate de disputa armata asupra teritoriului Kashmir.

Presedintele pakistanez, Pervez Musharaff, a facut o vizita neoficiala in India cu prilejul manifestarii sportive si, dupa ce a asistat la inceputul meciului alaturi de indian, Manmohan Singh, cei doi s-au retras pentru mai bine de doua ore de convorbiri "foarte pozitive", cum au fost descrise de New Delhi. Musharaff, care a declarat ca a venit "cu un mesaj de pace", este la prima sa vizita in India dupa summitul esuat din 2001, urmat de intetirea conflictului din Kashmir. New Delhi si Islamabadul au facut dovada dorintei de conciliere prin instituirea, luna aceasta, dupa 60 de ani, a primei linii de autobuz care va asigura legatura intre cele doua parti ale Kashmirului.

Nu se asteapta ca vizita sa aduca elemente concrete pentru o solutie la disputa care invenineaza relatiile celor doi vecini din 1947, cand Kashmirul a iesit de sub administratia coloniala britanica, dar ea va contribui cu siguranta la crearea unui nou climat pentru viitoarele discutii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.