Presedintele Statelor Unite, George Bush, a cerut ca emisiile de gaze de sera in America sa fie reduse pana in 2025.

Au trecut sapte ani de cand a refuzat sa semneze protocolul de la Kyoto incalzirea globala, dar George Bush afirma ca Statele Unite au dovedit ca sunt angajate sa reduca emisiile de gaze de sera.

Insa spusele sale au fost primite cu critici, multi fiind de parere ca a facut prea putine eforturi si prea tarziu pentru a combate incalzirea globala.

George Bush a declarat ca Statele Unite ar trebui sa ia masuri pentru ca emisiile de gaze sa ajunga la nivelul maxim in urmatorii 10-15 ani pentru ca apoi sa scada.

El a subliniat si ca tehnologia va avea o mare importanta in eforturile de reducere a emisiilor.
Nu legislatiei sau majorarii taxelor.

George Bush a atras insa atentia Congresului ca adoptarea de noi legi in aceasta privinta nu ar fi cea mai buna cale de tratare a problemei.

"O legislatie nepotrivita ar impune costuri imense economiei si familiilor americane fara sa atinga obiectivele pe care le avem in privinta schimbarilor climatice. Calea gresita de a trata aceasta problema ar fi sa majoram taxele sau sa cerem reduceri drastice si bruste ale emisiilor de gaze de sera, care ar fi imposibil de realizat si probabil ar afecta economia", a declarat George Bush.

Criticii sai spun insa ca propunerile pe care le-a facut ar permite Statelor Unite sa continue sa ridice nivelul emisiilor de gaze de sera pana in 2025, in conditiile in care alte state incearca sa ajunga la un nou acord privind reducerea acestora iar oamenii de stiinta avertizeaza ca orice intarziere ar putea fi dezastruoasa.

Statele Unite sunt responsabile de aproape 20% din emisiile de gaze de sera ale lumii.
Majoritatea provin din activitatea industriala si cu precadere din centralele electrice pe baza de gaze sau carbuni.

In topul celor care polueaza se mai afla Japonia, Rusia si majoritatea tarilor din Uniunea Europeana.
Statele Unite au refuzat sa semneze tratatul de la Kyoto privind incalzirea globala din considerente economice.

George Bush a spus ca nu doreste ca prin reducerea emisiilor de gaze sa fie reduse si locurile de munca.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.