Rusia sterge datoria Libiei de peste patru miliarde de dolari, care dateaza din perioada sovietica, in schimbul unor contracte de "miliarde de dolari cu societati ruse", a anuntat joi ministrul rus de finante, Aleksei Kudrin, potrivit NewsIn.

"In masura in care aceste credite erau pur militare, Rusia le sterge, in schimbul unor contracte de mai multe miliarde de dolari pentru companii ruse", a spus el, la Tripoli.

Presedintele rus Vadimir Putin si-a inceput miercuri, printr-o discutie cu colonelul Muammar Gaddafi, o vizita de 24 de ore in Libia, dominata de dosarul energetic si de vanzarea de arme.

Pe agenda discutiilor dintre cei doi sefi de stat se afla si contractele de vanzare de armament catre Tripoli, in valoare de aproape trei miliarde de dolari, au anuntat surse din Ministerul rus al Apararii, citate marti de cotidianul de afaceri Vedomosti.

Tripoli va cumpara echipamente militare ruse si va beneficia in schimb de stergerea datoriei sale fata de URSS, care de ridica la 3,5 miliarde de dolari, potrivit surselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.