Guvernatorul statului Colorado a declarat miercuri stare de urgenta, dupa ce doua incendii au provocat moartea a trei pompieri si evacuarea unui oras intreg, informeaza NewsIn.

Doi pompieri voluntari au murit in aceasta dupa-amiaza dupa ce un incendiu care a cuprins 3.600 de hectare, alimentat de vant, s-a intins catre orasul Ordway, din sud-estul Colorado, a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor de urgenta, Polly White.

Peste 1.000 de locuitori din comunitatea de fermieri au parasit orasul situat la aproximativ 210 kilometri sud-est de Denver. Potrivit purtatoarei de cuvant, opt locuinte din Ordway si 16 din afara limitelor orasului au fost distruse de flacari. De asemenea pana la 50 de anexe au ars, a adaugat White.

Guvernatorul de Colorado Bill Ritter a anuntat ca va evalua pagubele miercuri si a deblocat fonduri de urgenta in valoare de 500.000 de dolari pentru a stinge focul si pentru reconstructie. Statul va incerca si sa obtina ajutoare federale pentru zona afectata. "Facem tot ceea ce putem pentru a ajuta oamenii", a spus Ritter.

Pilotul unui avion care imprastia substante pentru a stinge un al doilea foc de vegetatie, izbucnit in apropriere de baza militara Fort Carson din sudul Colorado, si-a pierdut la randul sau viata marti noapte, dupa ce avionul sau s-a prabusit din cauza fumului des, a declarat seriful Jim Reid, din El Paso.
Acest al doilea incendiu a distrus peste 3.885 de hectare in apropiere de baza militara situata la 160 de kilometri sud de Denver. Nicio structura nu a fost distrusa, dar 500 de locuitori au fost evacuati, iar focul era stapanit abia in proportie de 10%, a afirmat Reid.

Miercuri dupa-amiaza erau asteptate temperaturi mai scazute, o diminuare a vitezei vantului, ploi si ninsori, ceea ce ar ajuta echipele de interventie sa controleze flacarile.

Cauzele incendiilor sunt inca anchetate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.