„Nu sunt demon", a transmis el guvernului chinez, reiterandu-si sprijinul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Dalai Lama a indemnat comunitatea tibetana din intreaga lume sa respecte flacara olimpica, dar a spus ca nimeni nu are dreptul sa le ceara protestatarilor sa taca. Ultima escala a stafetei, la San Francisco, a fost un joc de-a soarecele si pisica intre purtatorii tortei si fortele de ordine, in timp ce miile de spectatori nu au vazut nimic.

"Nu suntem antichinezi. De la inceput am sprijinit organizarea Jocurilor Olimpice la Beijing", a declarat ieri Dalai Lama, aflat intr-o scurta vizita in Japonia, in drumul sau catre SUA. El a facut apel la comunitatea tibetana din intreaga lume sa respecte flacara olimpica, dar a spus ca nimeni nu are dreptul sa le ceara protestatarilor pentru independenta Tibetului sa taca. „Sunt trist, pentru ca guvernul chinez aproape ma demonizeaza. Nu sunt un demon", a spus Dalai Lama, care si-a reluat apelul la dialog cu Beijingul.

Presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, a declarat ca Jocurile Olimpice sunt "in criza" din cauza demonstratiilor si a indemnat guvernul chinez ­sa-si respecte promisiunea de a-si imbunatati reputatia in privinta respectarii drepturilor omului inainte de inceperea evenimentului, in august. Beijingul a replicat, spunand ca Rogge ar trebui sa nu amestece olimpiada cu politica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.