Torta olimpibca va trece astazi prin San Francisco. Autoritatile trebuie sa faca fata protestelor care au fost anuntate de catre sustinatorii calugarilor tibetani.

La Londra si la Paris, torata olimpica nu a avut parte de primiri entuziaste, iar protestele au capatat chiar accente violente, motiv pentru care, politistii americani s-au pregatit pentru a evita repetarea unor astfel de incidente.

“Scopul nostrum este sa mentinem o stare de siguranta la acest eveniment, pentru spectatori si pentru toti participantii”, a declarat, conform CNN, primarul orasului San Francisco, Gavin Newsom.

Pe de alta parte insa, calugari tibetani din intreaga America se pregatesc pentru un amplu protest astazi.

“Vrem ca evenimentul sa fie pasnic, dar am fost informat ca tibetanii care locuiesc in Statele Unite, dar si altii de peste hotare, vin sa protesteze”, a declarat purtatorul de cuvant al autoritatilor, Tenzin Dasang.

Ieri seara, in momentul sosirii tortei la San Francisco, mii de oameni s-au adunat pentru a protesta. Ei au strigat sloganuri impotriva Chinei si a incalcarilor drepturilor omamenilor din Tibet, potrivit CNN.

San Francisco este singurul oras American prin care va trece torta olimpica, afalata in periplul sau international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.