Juratii, care au ascultat depozitiile a numerosi martori si au analizat dovezile politiei, i-au acuzat de grava neglijenta pe soferul printesei, Henri Paul, precum si pe paparazzi care au urmarit in mare viteza masina victimelor.

Dupa sase luni de audieri si dupa o investigatie care a costat sase milioane de dolari, comisia de ancheta care a studiat moartea printesei Diana si-a dat verdictul. Diana si prietenul sau, Dodi Al Fayed, au murit deoarece soferul masinii lor a condus prea repede, sub influenta alcoolului, precum si din cauza fotografilor care urmareau masina in mare viteza.

Tatal lui Dodi, miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed, care sustine ca accidentul a fost inscenat de serviciile secrete britanice, cu acceptul Casei Regale, si-a exprimat dezamagirea prin intermediul unei purtatoare de cuvant, la aflarea verdictului.

"A fost o lupta indelungata pentru aflarea adevarului privind moartea fiului meu Dodi si a printesei Diana. Nu sunt singura persoana care crede ca au fost ucisi. Chiar Diana a prezis ca va fi ucisa si asa s-a intamplat. Sigur ca sunt dezamagit, spune purtatoarea de cuvant a miliardarului Mohamed Al Fayed in numele acestuia".

In cursul investigatiei au fost audiate 250 de persoane. Judecatorul care a prezideat ancheta a declarat ca spera ca verdictul sa puna capat oricaror false teorii despre decesul printesei Diana.