Dintre operatiunile armatei germane, cea de la Kunduz este cea mai costisitoare si periculoasa.

Misiunile militare ale Bundeswehr-ului in strainatate au costat anul trecut 910,7 milioane de euro, potrivit unui raport al Ministerului Apararii. intamplator sau nu, documentul apare imediat dupa Summitul NATO de la Bucuresti si dupa informatiile referitoare la intentia guvernului de la Berlin de a pregati o retragere din Afganistan.

Costurile operatiunilor au crescut in 2007 fata de 2006 cu 16,7 milioane de dolari, noteaza presa germana. De departe, cea mai scumpa misiune este cea din Afganistan. Pentru militarii aflati in nordul tarii, sub comanda ISAF, au fost alocate 466,9 milioane de euro. Alte 48,4 milioane de euro au fost necesare pentru buna functionare a avioanelor de recunoastere Tornado.

Pentru procurarea de echipamente noi si de armament, Ministerul Apararii a cheltuit 127,3 milioane de euro. in afara de talibani, soldatii germani s-au mai confruntat cu un "inamic" deosebit de periculos: soarecele mongolez de desert. Astfel, au fost cheltuiti in jur de 360.000 de euro pentru a distruge culcusurile facute in tabara germana de aceste rozatoare, purtatoare ale unor boli transmisibile la om.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.