Destinatiile care vor suporta efectele negative ale schimbarilor climatice includ zone din Caraibe, Mediterana, Oceanul Indian, Australia si Noua Zeelanda.

Raportul arata ca unele tari, precum Maldivele, sunt cele mai vulnerabile la astfel de schimbari in multe aspecte, deoarece detin putine informatii despre implicatiile schimbarilor climatice din cauza dependentei lor de turism.

Raportul realizat de dr. Murray Simpson de la Centrul pentru Mediu al Universitatii Oxford avertizeaza, de asemenea, ca turismul se va confrunta cu costuri mai mari de operare din cauza cresterii frecventei fenomenelor de vreme extrema si a costurilor repararii daunelor din urma acestora.

"Turismul este atat o victima cat si un responsabil pentru schimbarile climatice. Una dintre cele mai mari ingrijorari este ca cel mai grav impact, asupra mediului si societatii, se inregistreaza in tarile in curs de dezvoltare si in tarile insulare mici, afectand traiul populatiilor deja impovarate", a declarat Simpson, potrivit site-ului www.green-report.ro.