Inspectoratele generale americane ale comandamentelor din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au descoperit o serie de infractiuni comise de ofiterii din subordine.

Cele mai frecvente sunt falsificarea de documente, abuzuri si relatii sexuale cu subordonati, se arata in publicatia „Stars and Stripes".

Informatiile stanjenitoare vin cu doar cateva zile inainte de discursul presedintelui american, George W. Bush, in care acesta urmeaza sa anunte reducerea duratei misiunii militarilor americani din Irak de la 15 la 12 luni.

In urma unei anchete a Inspectoratului general al armatei americane, oficialii au descoperit mai multe infractiuni comise de ofiteri de rang inalt din cadrul armatei Statelor Unite. Potrivit dosarelor analizate de inspectori, un ofiter de rang inalt a completat cu date false documente de deplasare, pretinzand plata unei camere si a unui mic dejun fictiv.

Altii au comis abuzuri in functie - de exemplu, un superior i-a cerut subordonatului sa-i frece covorul cu peria. Alti ofiteri de rang inalt le-au cerut subordonatilor sa le ridice hainele de la curatatorie. Inspectorii au descoperit si cazuri privind relatii sexuale nepermise, intre sefi si subordonati, adulter (care este considerat o infractiune grava de catre armata) sau reclamatii de hartuire sexuala.

Informatiile au fost prezentate in cadrul celei de-a doua conferinte a inspectorilor generali, la baza aeriana Ramstein din Germania. Ingrijorarile inspectorilor sunt cu atat mai mari cu cat, desi populatia militara de la bazele din Europa a scazut, nivelul cazurilor de infractiuni este in crestere.

Cei aproximativ 40 de inspectori din cadrul comandamentelor au mai discutat in conferinta despre reducerile de personal, bugetele scazute, sustinerea noului comandament din Africa si cooperarea cu aliati ca Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.