In Transnistria se pregateste o "lovitura de stat" cu ajutorul fortelor organizatiilor neguvernamentale locale, care vor acuza autoritatile de la Tiraspol de fraudare a preconizatelor alegeri locale din Transnistria si vor initia actiuni de protest. Halucinanta afirmatie a fost facuta ieri de asa-numitul ministru al Securitatii de stat din autoproclamata republica transnistreana, Vladimir Antiufeev, intr-o conferinta de presa sustinuta la Tiraspol.

"Structurile noastre de forta dispun de informatii despre un asemenea scenariu si va asigur ca nu vom admite realizarea lui si nu vom fi prea ingaduitori cu initiatorii si participantii la el", a subliniat Vladimir Antiufeev, citat de Rompres. Reprezentantul separatistilor transnistreni a acuzat din nou autoritatile moldovenesti ca pregatesc o agresiune armata impotriva regiunii si a indicat ca formatiunile statale autoproclamate - Transnistria, Abhazia si Osetia de Sud - se vor ajuta reciproc pentru a se opune autoritatilor oficiale ale Moldovei si Georgiei.

In replica, vicepresedintele "Centrului pentru apararea drepturilor omului din Transnistria", Andrei Safonov, a declarat ca autoritatile de la Tiraspol "incearca sa justifice folosirea unor metode represive fata de cei care impartasesc alte conceptii acuzand organizatiile neguvernamentale de pregatirea unei revolutii si relatii cu serviciile speciale".