Potrivit comunicatului, care este datat 3 aprilie, testul a avut loc miercuri, 2 aprilie, adica in ziua inceperii summitului NATO de la Bucuresti, unde apararea antiracheta a fost una dintre temele principale.

Generalul Obering spune ca a fost vorba despre un test operational de rutina, iar racheta lansata de la baza Vanderberg, din California a avut un scop strict pregatitor. Potrivit comunicatului remis agentiei RIA Novosti nu s-a procedat la o interceptare de rachete. Au fost testate un radar de prealerta situat la o alta baza aeriana, tot in California, si un sistem cu infrarosii de stationare spatiala. Racheta a fost urmarita si de un radar amplasat in Ocean.

"Sistemele au detectat si urmarit cu succes aceasta racheta cu raza lunga de actiune", potrivit comunicatului agentiei americane.

Testul efectuat de fortele aeriene americane, denumit "Glory Trip 196", a facut parte dintr-un program in desfasurare, care are drept scop evaluarea si demonstrarea stadiului de pregatire operationala a fortelor strategice terestre ale SUA. Capacitata de a folosi o tinta de antrenament permite Agentiei sa desfasoare numeroase exercitii importante si sa obtina date suplimentare, potrivit comunicatului.