Opozitia bulgara a depus in parlament o motiune de cenzura la adresa guvernului socialist, caruia i se reproseaza ca “are legaturi cu crima organizata”. In special este vizat ministrul de interne Rumen Petkov, care “refuza sa isi asume responsabilitatea pentru aceasta chestiune”.
Potrivit partidelor de dreapta, premierul Serghei Stanisev trebuie sa demisioneze, din moment ce a pierdut controlul tarii. Votul de incredere din parlament va surveni saptamana viitoare. ministerul de interne a fost in centrul unei suite de scandaluri, culminand cu arestarea directorului adjunct al serviciului de lupta impotriva crimei organizate, Ivan Ivanov, sub acuzatiile de abuz in serviciu si divulgare de secrete de stat.

Coruptia si crima sunt puncte slabe ale Bulgariei in rapoartele de monitorizare ale UE, a carei membra este din 2007. Aceasta este a cincea motiune de cenzura depusa de opozitie impotriva guvernului Stanisev, aflat in functie din 2005.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.