Ayman al-Zawahiri, numarul doi in organizatia terorista Al-Qaida, a declarat recent ca Natiunile Unite sunt dusmanul Islamului si al musulmanilor. Mesajul audio a fost dat publicitatii, miercuri, de Intelcenter, potrivit AFP.
"Natiunile Unite sunt dusmanul Islamului si al musulmanilor: ele sunt cele care au codificat si legitimat infiintarea statului Israel si confiscarea terenurilor musulmane", a spus Zawahiri in mesajul audio in limba araba.

Militantul egiptean a raspuns a oferit raspunsul unei intrebari adresate de un student algerian. Studentul voia sa afle de ce agentiile ONU din Alger au fost tinta atentatelor soldate cu 41 de morti, dintre care 11 erau angajati ai Natiunilor Unite. Peste 100 de intrebari i-au fost adresate numarului doi in ierarhia al-Qaida prin intermediul Internetului, putine, insa, au primit si raspuns. Aceasta este una dintre ele.
In acelasi mesaj audio, al-Zawahiri certifica faptul ca Osama ben Laden, liderul retelei teroriste, "este sanatos si bine".

Tras la raspundere pentru "moartea nevinovatilor" din atentatele de la Alger, al-Zawahiri a precizat ca victimele nu erau nevinovate.

"In schimb, potrivit comunicatului fratilor membri ai al-Qaida din Maghrebul islamic, acestia faceau din cruciatii infideli si din trupele guvernamentale care ii apara", spune al-Zawahiri.

Acesta este cel de-al treilea mesaj publicat de al-Zawahiri de la inceputul anului 2008.
"Nu sunteti de acord ca frecventa aparitiilor voastre pe posturile de televiziune cu transmisie prin satelit confirma ca nu sunteti altceva decat un fenomen sonor care adora sa se arate si sa fie celebru?", a intrebat unul din oameni.

Al-Zawahiri l-a "sa lase intentiile sale deoparte, deoarece doar Allah stie" si l-a indemnat sa se "ocupe de intrebari nobile si sa abandoneze barfele".


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.