Seful diplomatiei finlandeze, Ilkka Kanerva, a fost demis din cauza unor mesaje explicite trimise unei dansatoare.

Potrivit EVZ, Partidul Coalitia Nationala, al lui Kanerva, si guvernul din care acesta facea parte l-au sustinut initial, dar si-au retras sprijinul ieri, dupa ce presa finlandeza a publicat continutul mult prea explicit al mesajelor. „Kanerva nu a demisionat. Puteti trage singuri concluziile“, a declarat un reprezentant al partidului, dupa ce a fost intrebat daca ministrul a fost demis.

Initial, Kanerva, unul dintre "greii" politicii finlandeze, a negat faptele dezvaluite in presa, dar in final a recunoscut ca a trimis intre 150 si 200 de SMS-uri cu caracter sexual unei stripteuze de 29 de ani, Johanna Tukiainen, care traieste in SUA si pe care o intalnise in ianuarie in marele nord finlandez. "M-a bombardat cu SMS-uri", a declarat Johanna, precizand ca toate erau "sugestive", relateaza Romania Libera.

In urma dezvaluirilor din presa de la inceputul lui martie, el a recunoscut existenta mesajelor, sustinand insa ca acestea aveau "un caracter profesional". Insa ieri, revista mondena "Hymy" a publicat continutul explicit erotic a nu mai putin de 24 de SMS-uri trimise de Kanerva dansatoarei, dupa cum informeaza Adevarul.

Potrivit Curentul, acesta nu este primul scandal de acest gen in care Kanevra este implicat, el trimitand mesaje erotice si unor modele, acum casiva ani, cand ocupa o functie in parlamentul tarii.

Supranumit Ike, membru al Parlamentului de 33 de ani din partea partidului conservator, Partidul Coalitiei Nationale, a fost ministru de patru ori, detinand portofoliul Externelor din martie 2007.

Europarlamentarul Alexander Stubb va deveni ministrul de Externe al Finlandei, informeaza Gandul.„Este o provocare si o accept cu mare modestie”, a declarat Alexander Stubb. “Cand ti se cere sa fii ministru de Externe, raspunsul trebuie sa fie pozitiv. Cand te cheama datoria, atunci trebuie sa accepti”, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.