Cel putin 75 de mineri au murit blocati intr-o mina de pietre pretioase din nordul Tanzaniei, care a fost inundata din cauza ploilor abundente, informeaza CNN.

Echipele de salvare au pierdut orice speranta de a-i mai salva pe ortacii blocati in mina. Tragedia a avut loc sambata si a fost provocata de inundarea accidentala a galeriilor in timpul lucrului, potivit Realitatea.

Proprietarii minei au anuntat disparitia celor 75 de mineri, in seara zilei de vineri. In acest moment, guvernul Tanzanian incearca sa recupereze trupurile barbatilor ramasi in mina.

Apa a inundat mina in numai 20 de minute, iar multi dintre oamenii aflati in subteran nu au mai avut nici o sansa sa scape. Echipele de interventie au recuperat sase cadavre si au salvat 35 de oameni. Autoritatile au declarat ca vor aduce cat mai urgent instalatii de pompare a apei.

Operatiunile de salvare sunt ingreunate de caderea alimentarii galeriilor cu electricitate.

Minele din Tanzania, tara unde se exploateaza tanzanitul, o piatra semipretioasa de culoare albastru cu tente de violet , sunt extrem de periculoase pentru minerii carora nu li se asigura cele mai elementare masuri de siguranta.

Tanzanitul a fost introdus pe piata mondiala a pietrelor semipretioase, de catre firma de bijuterii newyorkeza, Tiffany and Co.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.