Agentii de la Secret Service, care se ocupa cu protectia inaltilor demnitari americani, au descins la o galerie de arta deschisa la un colegiu din Chicago, unde erau expuse mai multe timbre cu tematici controversate, intre care si o serie prezentindu-l pe presedintele Bush cu pistolul la timpla. Expozitia intitulata "Axa raului: istoria secreta a pacatului" s-a deschis saptamina trecuta la Colegiul Columbia si aduna timbre realizate de 47 de artisti, avind ca teme scandalul sexual din sinul Bisericii Catolice, rasismul sau razboiul din Irak.

Investigatia celor de la Secret Service a fost demarata dupa ce autoritatile au primit un telefon de la un cetatean din Chicago care vazuse expozitia. "A trebuit sa ne asiguram ca este vorba doar de arta cu iz politic", a spus Tom Mazur, purtator de cuvint al agentiei, care a precizat ca nici o lucrare nu a fost confiscata.

Agentii au vizitat expozitia, au fotografiat unele lucrari si au cerut detalii despre artisti, a spus Carol Ann Brown, directorul galeriei. Ea a precizat ca ofiterii s-au aratat extrem de interesati de Al Brandtner, autorul lucrarii "Patriot Act", o serie de timbre de 37 de centi, colorate in alb, rosu si albastru, cu portretul presedintelui Bush avind un revolver in dreptul capului. De citeva zile, Brandtner nu mai raspunde la telefonul de la studioul sau.

"Am senzatia ca sintem supravegheati in permanenta", a spus curatorul expozitiei, Michael Hernandez de Luna, adaugind ca a fost socat de aceasta ancheta.

Tricouri "Kill Bush"

In acest context, un magazin online din SUA a fost nevoit sa-si retraga din oferta o serie de tricouri care aveau inscriptionate un mesaj ce continea cu litere mari cuvintele "Kill Bush" ("Omoriti-l pe Bush"), alaturi de o pata de singe. Acestea s-au vindut pina acum doua zile pentru 16,99 de dolari bucata. Tricourile de culoare galbena aveau imprimat cu litere rosii si negre textul "Pentru Numele lui Dumnezeu..., omoriti-l pe Bush, salvati Statele Unite si restul lumii".

Persoanele care gestioneaza site-ul sustin ca au retras produsul din proprie initiativa, dupa ce au constatat ca era vorba de incitare la ura, ceea ce contravine politicii companiei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.