Un dublu atentat sinucigas la Bagdad s-a soldat cu cel putin 18 morti

Un dublu atentat sinucigas cu masina-capcana s-a produs ieri dimineata la Bagdad, soldandu-se cu moartea a cel putin 18 persoane, majoritatea politisti, si ranirea altor 49, relateaza Mediafax. Atentatul a fost revendicat de celula irakiana a retelei Al-Queda si a vizat doua oficii din Bagdad ale Guvernului irakian. "Doua masini-capcana au explodat, una dupa cealalta, la trecerea unui convoi format din sapte autovehicule ale Politiei", in sud-estul Capitalei, a declarat o sursa din cadrul Ministerului de Interne. "Cea mai mare parte a victimelor sunt politisti", a adaugat sursa, in timp ce spitalul Yarmouk a anuntat internarea a 28 de raniti, dintre care trei politisti si o femeie. Dublul atentat a fost comis in jurul orei locale 10.00, pe drumul spre Universitatea din Bagdad.

Pe de alta parte, trei politisti au fost ucisi iar altii trei si un civil au fost raniti in timpul unui atac produs tot ieri impotriva unui post de politie din localitatea Kirkuk. "Mai multe persoane inarmate au deschis focul impotriva postului de politie din cartierul Adala, ucigand trei politisti si ranind patru persoane (trei politisti si un civil)", a declarat seful de post, adaugand ca, potrivit informatiilor pe care le detine, atacul a fost lansat la putin timp dupa ora locala 08.00, in momentul in care politistii se pregatau sa inceapa o misiune de patrulare prin cartier.

Walid Jassem Jourmat, un presupus rebel, care ar avea legaturi cu seful Al-Queda din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, a fost capturat de soldatii americani in orasul Ramadi. Walid Jourmat, alias Abu Houdaytha, a fost prins la 6 aprilie. Se crede ca el este implicat in atentatele sinucigase cu masini-capcana, in contrabanda cu arme si munitii si in organizarea cailor de aprovizionare pentru rebeliunea din Ramadi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.