Natiunile Unite afirma ca se fac progrese in ceea ce priveste crearea unui tribunal special pentru Liban, care va investiga asasinarea fostului premier Rafik Hariri.

Acesta a fost ucis intr-un atac cu bonmba in februarie 2005. Procurorul special ONU desemnat in acest caz isi va prezenta vineri ultimul raport.

Gruparile pro-guvernamentale din Liban sunt nemultumite de faptul ca Natiunile Unite au nevoie de atat de mult timp pentru a investiga uciderea fostului premier libanez. Se pare insa ca rabdarea lor va fi pusa din nou la incercare.

ONU afirma ca detine fondurile necesare pentru ca tribunalul special sa functioneze in Olanda timp de un an. insa are nevoie de fonduri suplimentare pentru a garanta ca tribunalul poate sa existe timp de doi sau trei ani.

Natiunile Unite au precizat ca au selectat si judecatorii care vor face parte din aceasta curte speciala.

Totul depinde insa de modul in care inainteaza ancheta in cazul uciderii lui Rafik Hariri. Pana acum, aceasta a progresat destul de lent.

ONU a precizat foarte clar ca nu se pune problema tribunalul sa inceapa sa functioneze atat timp cat procurorul desemnat nu are un dosar solid.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.