Un camion in care se aflau explozibili a trecut neobservat si a ramas timp de trei saptamani in apropierea sediului Congresului american, dupa ce politia l-a arestat pe sofer pentru ca avea asupra sa o arma incarcata, informeaza Daily Telegraph.

Michael Gorbey, in varsta de 38 de ani, a fost arestat in ianuarie in zona Capitoliului, la Washington, avand asupra sa un pistol si o sabie. Gorbey a spus la acea data politiei ca se indrepta spre Curtea Suprema, unde avea programata o audienta.

Serviciul de paza al Capitoliului a descoperit explozibilul dupa trei saptamani, cand a revenit cu un mandat de perchezitie necesar pentru a vedea continutul camionului, care se afla intr-o parcare guvernamentala.
Barbatul, originar din Virginia, risca sa fie inculpat pentru tentativa de detonare a unei bombe. El este de asemenea acuzat de producerea si transportarea unui dispozitiv explozibil cu intentia de a-l folosi impotriva unor persoane si mai multe capete de acuzare referitoare la portul de arma.

Potrivit unor documente judecatoresti, el a incercat sa fabrice o "arma de distrugere in masa, respectiv un dispozitiv explozibil capabil sa cauzeze numeroase decese sau rani grave".

Potrivit Washington Post, camionul lui Gorbey, care era parcat la doua strazi de Capitol, ar fi putut provoca daune grave, daca ar fi explodat.

Politia a perchezitionat initial camionul in ianuarie, descoperind butelii de propan si fire, dar nu a considerat ca dispozitivul reprezinta un pericol imediat. Politia Capitoliului investigheaza in prezent pentru a vedea cum a fost posibil ca evaluarea genistilor sa fie atat de gresita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.