Candidatii la presedintia americana au staruri in familie, potrivit unui studiu care face o legatura intre Hillary Clinton si Angelina Jolie, dar si intre Barack Obama si Brad Pitt, relateaza NewsIn.

New England Historic Genealogical Society (NEHGS) din Boston a publicat astazi un studiu in care prezinta arborele genealogic al celor trei candidati si care arata ca acestia au rude faimoase.

Potrivit studiului, Barack Obama, a carui mama este originara din Kansas, are ca veri indepartati cel putin sase presedinti americani, printre care George W. Bush si George Bush senior, Gerald Ford, Lyndon Johnson; Harry Truman si James Madison. Printre alti veri indepartati figureaza Winston Churchill, dar si Brad Pitt, var de gradul noua cu Edwin Hickman, care a murit in Virginia in 1769.

Hillary Clinton are stramosi comuni cu Angelina Jolie, partenera lui Pitt. Clinton si Jolie sunt verisoare de gradul noua cu Jean Cusson din St Sulpice, Quebec, care a murit in 1718. Potrivit studiului, Hillary este de asemenea verisoara indepartata cu mai multe personalitati, printre care Madonna, Celine Dion, Alanis Morissette, dar si scriitorul Jack Kerouac. O alta verisoara indepartata este Camilla Parker-Bowles, sotia printului Charles.

Candidatul republican John McCain este verisor de gradul sase cu Laura Bush, dar a fost dificil sa se identifice alti stramosi faimosi.

"Stramosii lui McCain sunt aprope toti din sud", a spus un expert de la NEHGS. Potrivit acestuia, faptul ca cineva are rude faimoase poate fi un subiect interesant de conversatie, dar "nu ar trebui sa influenteze alegatorii".

"Insa in conditiile in care cursa se concentreaza pe sublinierea diferentelor, este placut pentru candidati sa afle detalii despre veri faimosi si istoriile diverse legate de familiile lor", a precizat expertul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.