Un inginer din SUA a fost condamnat la 24 de ani dupa gratii pentru ca a vrut sa trimita in China date ce puteau fi gasite pe Internet.

Un inginer american de origine chineza a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare si plata unei amenzi de 50.000 de dolari pentru tentativa de vindere a unor tehnologii militare catre Beijing. Chi Mak este acuzat ca a incercat sa exporte in tara sa natala informatii referitoare la sistemul electric de propulsie al unor nave de razboi. Barbatul lucra la o companie din Anaheim, care derula contracte cu marina SUA.

Individul nu a fost insa inculpat pentru spionaj, deoarece datele pe care a vrut sa le trimita in China nu erau secrete. Pina de curind, ele puteau fi luate de pe site-ul Societatii Americane de Inginerie Navala.
Publicitate

In plus, o parte dintre detaliile tehnice au fost discutate la mai multe conferinte internationale, la care au participat ingineri din toata lumea (inclusiv de la Beijing). Potrivit AFP, in urma unui raid efectuat in casa chinezului, politia sustine ca a gasit o lista cu alte tehnologii pe care Mak intentiona sa le sustraga. Printre ele se numarau date despre sistemul de aparare antiracheta si despre unele torpile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.