Congresul si Departamentul de Justitie au in vedere o ancheta asupra a doua firme care colaboreaza cu Departamentul de Stat

Deja soldata cu concedieri si sanctiuni in cadrul a doua dintre companiile colaboratoare ale Departamentului de Stat american, consultarea, contrar legii, a dosarelor de pasaport ale celor trei aspiranti la Biroul Oval se anunta departe de a fi fost transata, incidentul fiind pe cale de a face obiectului unei anchete conduse de Congres si secondate de Departamentul de Justitie.

Anuntul potrivit caruia senatorului democrat de Illinois, Barack Obama, i-au fost accesate ilegal datele cu caracter privat din cadrul dosarului de pasaport depus la Departamentul de Stat a fost urmat, la finalul saptamanii trecute, de dezvaluiri conform carora si contracandidata sa la investitura Partidului Democrat in cursa pentru Casa Alba, Hillary Clinton, ar fi fost tinta unor investigatii similare.

Nici senatorul republican de Arizona, John McCain, inscris si el, de asemenea, in competitia pentru Biroul Oval, nu a scapat de indiscretiile de acest gen. Dosarul senatorului Barack Obama a fost accesat de angajatii a doua firme colaboratoare ale Departamentului de Stat (Stanley Inc. si The Analysis Corp) in trei randuri - pe 9 ianuarie, 21 februarie si 14 martie, persoanele vinovate fiind concediate intre timp. O investigatie derulata in paralel a scos la iveala faptul ca cei doi accesasera si datele fostei prime doamne a SUA, Hillary Clinton, respectiv ale aspirantului republican la functia suprema, John McCain, a anuntat ulterior purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.