Miscarile palestiniene rivale Al Fatah (moderata) si Hamas (extremista) au semnat duminica, la Sanaa, un acord prin care accepta sa angajeze un dialog de reconciliere, pe baza unei intiative yemenite, a anuntat ministrul afacerilor externe al Yemenului, Abu Bakr al-Kurbi.
Documentul, intitulat "Declaratia de la Sanaa", a fost semnat de Azzam Al-Ahmad, liderul gruparii parlamentare a Al Fatah si de numarul doi in biroul politic al miscarii, Mussa Abu Marzouk, in prezenta presedintelui yemenit Ali Abdallah Saleh, precizeaza AFP.

"Miscarile Al Fatah si Hamas au convenit sa ia in considerare initiativa yemenita ca pe un cadru de reluare a dialogului intre ele, in vederea revenirii la situatia palestiniana anterioara evenimentelor din Gaza, in scopul confirmarii unitatii patriei palestiniene, ca teritoriu, popor si autoritate", stipuleaza textul semnat de cele doua grupari palestiniene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.