Presa de la Budapesta sustine ca premierul socialist va demisiona si va deveni seful unui holding energetic ungaro-rus.
Posibilitatea demisiei premierului Ungariei, Ferenc Gyurcsany, apare tot mai frecvent in mediile de la Budapesta. Motivele sunt cunoscute: reducerea drastica a popularitatii sale, determinata atat de faimosul discurs de acum doi ani in care a recunoscut ca „a mintit poporul", dar si din cauza deteriorarii nivelului de trai al ungurilor, a masurilor de austeritate si esecului referendumului de la inceputul lunii martie cand populatia a respins masiv proiectele guvernamentale legate de introducerea platii spitalizarii sau a taxei universitare.

Desi esecul guvernului de la referendum nu a fost urmat de schimbarea acestuia, cu atat mai mult a primului-ministru, analistii apreciaza ca Gyurcsany va pleca probabil in momentul in care socialistii vor considera ca devine un obstacol in calea reduceririi popularitatii PSU, asa cum a fost cazul cu fostul premier, Peter Medgyessy.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.