Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat ca un astfel de gest va avea consecinte dezastruoase asupra relatiilor ruso-americane

Presedintele american, George W. Bush, a declarat ca, la Bucuresti, va pleda pentru includerea Georgiei in Membership Action Plan (MAP), un prim pas pentru inceperea negocierilor de aderare la NATO.

"Cred ca Alianta Nord-Atlantica va avea de beneficiat din faptul ca Georgia va deveni membra la un moment dat, cred ca Georgia va avea de castigat din apartenenta la NATO si i-am spus presedintelui georgian ca acesta va fi mesajul pe care il voi transmite la Bucuresti", a afirmat Bush, dupa discutiile avute la Washington cu Mihail saakasvili.

La randul sau, presedintele Georgiei a declarat ca a auzit tot ceea ce dorea sa auda "de la liderul lumii democrate". Fostele republici sovietice Ucraina si Georgia doresc sa primeasca MAP-ul la Bucuresti, dar in cadrul NATO nu exista un consens in acest sens. Germania si Franta se afla in fruntea unui grup de state vest-europene care se opun acestei decizii. Rusia, ingrijorata fata de expansiunea Aliantei in fosta sa zona de influenta, se opune unei aderari, la un moment dat, a Georgiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.