Presedintele sirb Boris Tadici il va invita in aceasta saptamina pe liderul kosovar Ibrahim Rugova pentru primele negocieri directe asupra viitorului statut al provinciei Kosovo, a anuntat ieri Associated Press. In trecut, Rugova a respins convorbirile directe cu liderii sirbi, declarind ca locuitorii din Kosovo sint cei care trebuie sa decida asupra viitorului lor. Pe de alta parte, intr-un interviu acordat ieri agentiei ateniene de stiri ANA, seful diplomatiei din Serbia-Muntenegru, Vuk Draskovici, a declarat categoric ca Serbia nu va recunoaste un Kosovo independent.

"Daca liderii albanezilor se impotrivesc vointei Belgradului, Uniunii Europene si Natiunilor Unite, nimeni nu le va recunoaste independenta", a spus el. Draskovici a precizat ca doreste pentru Kosovo un statut "care prevede ceva mai mult decit autonomie, dar mai putin decit independenta". El a adaugat ca, in opinia lui, mentinerea administratiei internationale in Kosovo este necesara inca multi ani de acum inainte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.