Oligarhul rus Boris Berezovski, omul pe care Procuratura Generala a Rusiei il cauta de peste doi ani sub acuzatia de evaziune fiscala, si-a expus zilele trecute viziunea despre cum afecteaza revolutiile din fostul URSS actuala Rusie, transmite Agentia "Tot ceea ce se petrece in spatiul fostei URSS nu putea si nu poate fi evitat. Inclusiv in Rusia", crede Boris Berezovski. In opinia oligarhului rus, presedintele rus Vladimir Putin a discreditat ideea de patriotism in Rusia.

"In momenul venirii lui la putere, exista un imens potential printre asa-numitii patrioti, cei care doreau sa vada Rusia drept un imperiu puternic si natiunea rusa in frunte. S-a crezut ca ideea va putea fi realizata de tanarul si, aparent, energicul Putin. Dar el nu a facut Rusia Mare, nu a devenit cel care sa adune la un loc pamanturile rusesti si cu atat mai mult pe cele sovietice. In schimb, el vorbeste despre verticala puterii, despre dictatura legii. In spatele acestor vorbe se ascunde necunoasterea proceselor care au loc in realitate", a declarat Boris Berezovski, citat de agentia Utro, care a fost preluata de agentia "Rusia la zi".

Oligarhul rus refugiat in Marea Britanie considera ca principala forta politica din Rusia nu este Kremlinul, ci reprezentantii puterii din regiuni, adica guvernatorii. "Problema este ca, deocamdata, ei sunt destul de vulnerabili, se tem sa se ridice ii spuna "NU!" actualului regim. Dar, daca maine, zece guvernatori s-ar pronunta impotriva lui Putin, regimul lui nu ar mai rezista nici macar o zi. Dar, din pacate, guvernatorii sunt prea fricosi", a apreciat Boris Berezovski.

Pana la ultima picatura de sange

In acest context, Boris Berezovski considera ca initiatorii unei revolutii in Rusia vor fi tinerii. "In nici un caz (revolutia din Rusia, n.red.) nu se va putea numi de catifea, si cu atat mai mult a lalelelor. Intrebarea e cat sange va curge. Nu cred ca va fi mult sange, dar va fi inevitabil", a conchis oligarhul rus, citat de Agentia "Rusia la zi".

Boris Berezovski, om de afaceri rus considerat a detine cea de-a doua avere din Rusia, se afla in prezent in Marea Britanie, unde a primit azil politic dupa ce Procuratura Rusiei a emis un mandat de arestare pe numele sau, dupa ce l-a acuzat de evaziune fiscala. Boris Berezovski este un inamic declarat al presedintelui rus Vladimir Putin, fiind apropiat de fostul presedinte rus Boris Eltan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.