Pe langa imaginile filmate marti care arata mii de tibetani luand cu asalt un oras din provincia Gansu, strigand "Libertate pentru Tibet" si rupand in bucati drapelul Chinei, reporterii BBC au vazut in provinciile Gansu si Sichuan noi convoaie militare chineze indreptandu-se spre Tibet.

Imaginile filmate marti de o echipa canadiana de televiziune in provincia Gansu din nord-vestul Chinei sunt un indiciu frapant pentru amploarea si extinderea protestelor etnicilor tibetani.
Corespondentii BBC relateaza ca astfel de proteste ale etnicilor tibetani, in afara zonei desemnate oficial ca Regiunea Autonoma Tibet, ofera o noua viziune celor care au incercat sa desluseasca, din afara Chinei, cum si unde au avut loc protestele.

Adevarul adauga ca aceste miscari de trupe par deosebit de vaste si in provincia Sichuan, de langa Tibet, care are mai multe districte populate de tibetani. Un jurnalist strain aflat in Sichuan a vazut numeroase camioane militare care transportau soldati pe drumurile de-a lungul frontierei administrative cu Tibetul.

Ping Kefu, editor al revistei militare "Kanwa Defence" din Hong Kong, a contrazis informatiile furnizate de Beijing conform carora Armata de Eliberare a Poporului nu a fost implicata in violentele din Lhasa de saptamana trecuta.