O companie elvetiana de utilitati a semnat un contract de cumparare de gaze naturale cu Iranul. Miscarea i-a iritat pe oficialii de la Washington, dornici sa izoleze Teheranul din cauza ambitiilor sale nucleare.
Compania Elektrizitaetsgesellschaft Laufenburg (EGL) din Elvetia a incheiat un contract cu National Iranian Gas Export Company pentru livrarea in Europa a 5,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, printr-o conducta ce va fi terminata in 2010.

‘’Avem un interes strategic sa ne asiguram rezerve de gaze naturale si sa ne diversificam furnizorii’’, a declarat ministrul elvetian de externe, Micheline Calmy-Rey, prezent la Teheran pentru semnarea acordului. Oficialul elvetian a spus ca tranzactia este importanta pentru ambele parti ‘’dintr-o perspectiva pe termen lung’’ si nu contravine rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU, care a impus recent noi sanctiuni Iranului din cauza programului sau nuclear.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.