Un fost pilot de vanatoare german marturiseste ca a doborat avionul scriitorului francez

"Incetati sa mai cautati, eu am tras asupra avionului condus de Saint-Exupery", marturiseste, dupa 64 de ani, Horst Rippert, fost pilot de vanatoare al Luftwaffe. Astazi in varsta de 88 de ani, el declara ca, dupa acele momente teribile, a nutrit, timp de mai multi ani, speranta ca nu l-a omorat pe autorul "Micului Print", ale carui carti le stia aproape pe dinafara.

"Daca as fi stiut ca in acea carlinga era el, nu as fi tras!", a povestit pentru "Le Figaro Magazine" fostul pilot neamt. La vremea respectiva, in acele zile din vara lui 1944, el si tinerii sai colegi au jurat sa pastreze secretul.

Nimeni nu trebuia sa stie ca Rippert il ucisese pe cel care era supranumit "poetul cerului". Astfel, circumstantele mortii lui Antoine de Saint-Exupery au ramas, timp de decenii, invaluite in mister. Horst Rippert si-a preluat postul din sud-estul Frantei cu doar doua saptamani inainte de debarcarea din Provence.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.