Manifestarile dedicate implinirii a 160 de ani de la inceperea revolutiei ungare de la 1848 s-au incheiat cu ciocniri violente intre politisti si demonstranti.

Manifestantii, majoritatea de extrema dreapta, care celebrau revolutia ungara din 1848 au aruncat cu pietre in trupele de interventie, oamenii legii folosind gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, informeaza Mediafax, citat de Ziua

Potrivit Adevarul, protestele au inceput inca de dimineata, cand la ceremoniile unde a participat primarul liberal al Budapestei, Gabor Demszky, protestatarii au aruncat cu pietre si oua. Nu l-a nimerit decat un singur "proiectil". Restul manifestarilor (peste 100 numai la Budapesta) s-a desfasurat intr-o atmosfera tensionata, dar fara incidente, pana seara, la ora 21, cand un grup care a participat la un concert rock organizat de radicali, la care au fost de fata 2000 de persoane si unde s-a putut auzi ca muzica de fond "Sa piara Trianonul", a decis sa se duca la Palatul Artelor.

In urma ciocnirilor trei politisti au fost raniti si 21 de persoane au fost retinute. De asemenea mai multi ziaristi au fost batuti de protestatari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.