Fostul baron al presei Conrad Black, condamnat la sase ani si jumatate de inchisoare pentru frauda si obstructionarea justitiei, si-a inceput condamnarea fara ca justitia americana sa mai astepte rezultatul recursului.
Black, comparat cu "Cetateanul Kane", celebrul personaj al lui Orson Welles, devenit de acum detinutul nr. 18330-424, s-a prezentat singur la inchisoarea federala din Coleman, Florida. Penitenciarul de securitate maxima din Coleman este situat la peste 350 km distanta de rezidenta familiei Black din Palm
Beach.

Fostul magnat a fost recunoscut vinovat – in iulie, de catre un juriu federal din Chicago – de deturnarea a 60 milioane de dolari la vanzarea activelor societatii sale, Hollinger, in 2000, catre grupul de presa canadian Canwest. El a mai fost condamnat pentru obstructionarea justitiei, o camera de supraveghere filmandu-l in timp ce lua documente din biroul sau din Toronto la sediul Hollinger, cand stia ca face obiectul unei anchete. In afara condamnarii la inchisoare, el a mai fost obligat la o amenda de 125.000 de dolari si i s-au confiscat bunuri in valoare de 6,1 milioane de dolari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.