Presedintele american George W. Bush spune ca daca ar fi fost mai tinar i-ar fi placut sa se afle in prima linie din Afganistan, pentru ca ce se intimpla acum in acea tara este “romantic, intr-un fel”.
Liderul de la Casa Alba a vorbit, intr-o videoconferinta, cu militarii si civilii americani din Afganistan despre viata lor acolo, despre provocarile carora trebuie sa le faca fata, de la coruptia din guvernul si politia afgana pina la incercarile de a determina agricultorii sa abandoneze recoltele de mac pentru fabricarea drogurilor in favoarea altor culturi.

Ascultind povesti despre discutiile purtate toata noaptea cu localnici, la o ceasca de ceai, si despre membrii unor triburi care trec muntii pentru a participa la intilniri ale autoritatilor, Bush s-a declarat invidios. “Daca eram putin mai tinar si nu eram angajat aici, cred ca e o experienta fantastica sa te afli in prima linie si sa ajuti la construirea acestei tinere democratii”, a spus presedintele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.