Evreii din intreaga lume fac obiectul unei noi forme de antisemitism ce se prezinta intr-o maniera deghizata a urii fata de Israel, se arata intr-un raport al Departamentului de Stat al SUA dat publicitatii joi, informeaza AFP.

"Aceasta noua forma de antisemitism este curenta in Orientul Apropiat si Mijlociu si in comunitatile musulmane din Europa, dar nu se reduce la aceste populatii", indica Departamentul de Stat, in raportul mentionat, care se refera la anul 2007.

Documentul citeaza in special faptul ca diferite organizatii ale ONU fac adesea obiectul unor cereri de anchete privind "atrocitatile si alte incalcari ale drepturilor omului comise de Israel si prezentate intr-o maniera dramatizata".

Efectul acestor "critici fara incetare fata de Israel" alimenteaza ideea ca statul evreu este o sursa majora "de abuz impotriva drepturilor celorlalti", continua raportul, care subliniaza ca in acelasi timp, diferite organizatii ale ONU nu acorda "suficienta atentie regimurilor care sunt in mod clar vinovate de grave incalcari" in domeniul drepturilor omului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.