Seful guvernului italian, Romano Prodi, si-a anuntat joi seara, la Bruxelles, retragerea din politica europeana dupa incheierea summit-ului, convins ca nu mai poate pretinde responsabilitati in cadrul institutiilor Uniunii Europene, informeaza AFP.

''Acesta este ultimul meu summit", a declarat el in cursul unei conferinte de presa dupa o prima reuniune de lucru a conducatorilor europeni, reuniti joi si vineri, la Bruxelles.

Prodi si-a anuntat apoi decizia de a nu participa la alegerile europene in 2009 si a respins ipoteza de a-si asuma, sub presiunile sustinatorilor sai, noi atributii. Romano Prodi a prezidat Comisia Europeana din septembrie 1999 pana in octombrie 2004.

Anuntul vine dupa ce, la inceputul acestei saptamani, premierul italian a precizat ca nu va mai participa la urmatoarele alegeri legislative si ca nu va mai juca nici un rol, in viitor, pe scena politica din Italia, potrivit "Il Messaggero".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.