Guvernul de la Skopje a ramas in minoritate cu trei saptamani inainte de Summitul NATO de la Bucuresti.
Pe fondul disputei bilaterale cu Grecia, Macedonia se confrunta si cu o criza politica interna, care ar putea ameninta sansele fostei republici iugoslave de a primi la Bucuresti invitatia de aderare la NATO. Partidul Democratic al Albanezilor (DPA) s-a retras de la guvernare, dupa ce a cerut recunoasterea independentei Kosovo si adoptarea unei serii de legi pentru imbunatatirea drepturilor albanezilor din Macedonia.

Menduh Thaci, li­derul DPA, s-a grabit sa declare ca de­­cizia par­tidului sau nu este orientata impotriva intere­selor Macedoniei si a adau­gat ca formatiunea albanezilor nu se opune continuarii procesului de aderare a tarii la UE si NATO. Pe langa recunoasterea inde­pendentei Kosovo, Thaci i-a solicitat premierului Nikola Gruevski adoptarea unui set de legi care sa garanteze drepturi sporite pentru minoritatea pe care o reprezinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.