Descoperirea unei vechi cetati pe teritoriul de astazi al Siriei ar putea schimba istoria.

Arheologii sirieni au dezgropat recent ruinele unui oras care dateaza de peste 6.000 de ani. Istoricii spun ca ar putea fi cel mai vechi oras din lume. Descoperirea schimba teoria statornicita pana in prezent privitoare la aparitia oraselor. Aceasta face ca cercetatorii sa priveasca intr-o noua lumina dezvoltarea civilizatiei umane, luand in considerare o perioada mai veche.

Cele mai vechi orase care au fost gasite, inaintea acestei descoperiri, erau situate pe teritoriul unde se afla candva vechiul Sumer (intre raurile Tigru si Eufrat, in Irakul de astazi). Misteriosul oras care a fost scos la iveala recent a fost numit Hamoukar, dupa cum se cheama satul cel mai apropiat de situl arheologic.

Primele cercetari din zona dateaza din anii 1920-1930. Cercetatorii cautau atunci capitala Regatului Mitanni, Washukanni (fondata in secolul XV i.Hr.), care nici pana acum nu a fost localizata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.