Sute de protestatari sarbi au luat vineri cu asalt cladirea ONU din orasul divizat etnic Kosovska Mitrovita, din nordul Kosovo.

Multimea, formata in special din fosti angajati din regiunea Mitrovita, care au devenit someri dupa ce NATO a alungat fortele sarbe in 1999, au patrulat in jurul cladirii mai multe saptamani, interzicandu-le angajatilor albanezi sa treaca podul peste raul Ibar, care imparte Mitrovita in doua regiuni, nordul fiind locuit de sarbi iar sudul de albanezi.
"Ne-am intors intr-o cladire care ne apartine, si in care am lucrat pana in 1999", a declarat procurorul municipal, Milan Bigovici, potrivit Ziua.

Politia ONU a fost nevoita sa se retraga in fata multimii, iar agentii au evitat sa foloseasca forta, informeaza Cotidianul. Un oficial al Natiunilor Unite negociaza cu demonstrantii pentru a dezamorsa situatia si pentru a evita eventuale manifestatii violente.

Potrivit Adevarul, protestatarii sarbi au preluat controlul asupra tribunalului doar cu cateva ore inainte de sosirea secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, in Kosovo. Scheffer s-a intalnit, ieri, la Pristina, cu premierul Hashim Thaci si cu presedintele Fatmir Sejdiu, iar in cursul dupa-amiezii urma sa viziteze Mitrovita, pentru a discuta cu liderii locali si cu comandantii NATO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.