Scandal legat de criza locuintelor din Franta dupa o investigatie jurnalistica de jumatate de an.

Anunturile de mica publicitate din Franta abunda in oferte de inchiriere "contre service" - oferite adica nu contra cost ci a unor servicii.

Jurnalista Ondine Millot de la cotidianul francez Liberation a incercat sa afle in ce constau aceste servicii.

In urma investigatiilor care au durat sase luni, jurnalista si-a publicat rezultatele, care au dus la aparitia unui scandal.

Despre ce e vorba?

Uneori, serviciile cerute sunt perfect inocente - si privesc fie curatenia apartamentului sau a rufelor, fie ingrijirea unor persoane in varsta, in schimbul scaderii chiriei.

Dar in unele cazuri, aceste servicii sunt de cu totul alta natura.

Astfel, jurnalista franceza a descoperit ca, pentru un numar mare de anunturi, asa-numitele servicii sunt de fapt favoruri sexuale pe care proprietarii le asteapta din partea persoanelor chiriase.

Chiriile foarte mari le imping pe unele tinere cu posibilitati financiare reduse sa accepte conditiile puse de proprietari.

Cauza acestor chirii foarte ridicate din Franta, mai cu seama din Paris, este legata de numarul insuficient al locuintelor.

Autoritatile considera ca aceasta criza a locuintelor este cea mai grava de la finele celui de al doilea Razboi Mondial.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.