Numerosi moldoveni sunt profund nemultumiti ca noua Administratie de la Bucuresti nu a imbunatatit situatia romanilor din Basarabia

Vizita presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Chisinau, programata pentru 22 aprile, cu ocazia summit-ului GUAAM, ar putea fi intampinata cu proteste de strada, a anuntat ONG-ul basarabean Hyde Park, citat de agentia Romanian Global News (RGN). "Traian Basescu va putea sa afle atunci, poate pentru prima data, ca etnicii si cetatenii romani din Republica Moldova sunt nemultumiti de tratamentul pe care il aplica lor statul roman", se mentioneaza intr-un comunicat al Hyde Park, care mai apreciaza ca romanii din Republica Moldova se simt abandonati si discriminati. In acelasi comunicat, organizatia Hyde Park mai apreciaza ca de la schimbarea regimului politic de la Bucuresti soarta romanilor basarabeni nu s-a imbunatatit cu nimic.

Organizatia Hyde Park a depus la Primaria Chisinau o cerere de autorizare a unui protest in forma de pichetare, pe care intentioneaza sa-l desfasoare la 22 aprilie in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau. "Intentionam sa mergem in fata Ambasadei Romaniei de la Chisinau ca sa atentionam opinia publica si autoritatile romane ca ne sunt incalcate drepturile", se mai mentioneaza in comunicatul ONG-ului Hyde Park. Presedintele Romaniei Traian Basescu este asteptat la Chisinau pe 22 aprilie, ca observator la summit-ul GUUAM programat in Capitala Republicii Moldova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.