Totul s-a intamplat in 2001, cand capturarea liderului retelei al-Qaida le-a fost incredintata militiilor afgane. Dezvaluirile au fost facute de presedintele Serviciilor secrete germane, August Hanning.

Ofiterul german sustine ca o eroare de principiu a fost comisa in noiembrie 2001, cand militiile afgane au fost lasate sa-l aresteze pe Ussama bin Laden. Teroristul numarul 1 ar fi fost prins in apropiere de Tora Bora, un refugiu al mujahedinilor situat intr-o regiune muntoasa din Afganistan.

Acolo el a putut sa-si rascumpere libertatea, a mai adaugat August Hanning. Imediat dupa atentatele din septembrie 2001, liderul retelei teroriste era banuit ca s-ar fi refugiat in tunelele fostei baze a mujahedinilor de la Tora Bora. Aceasta se afla la 35 de kilometri de Jalalabad si era incercuita, la acel moment, de fortele afgane sustinute de Statele Unite.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.