OLAF a descoperit 70 de europarlamentari care si-au insusit fondurile destinate asistentilor lor.

Parlamentul European (PE) s-ar putea confrunta cu unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria sa, dupa ce presa a publicat relatari despre un raport secret intocmit de Oficiul European pentru Lupta Antifrauda (OLAF). Din documentul amintit reiese ca exista numeroase cazuri de deturnare a banilor publici de catre europarlamentari.

Raportul face referire la peste 70 de cazuri de euro­deputati care au folosit necorespunzator fondurile acordate pentru cheltuielile de secretariat sau care au tinut contabilitatea intr-un mod defectuos. Astfel, fondurile alocate initial colaboratorilor lor au ajuns, pe canale dubioase, in buzunarele alesilor comunitari.

Cifra ar putea fi insa mult mai mare, tinand cont de faptul ca autorii anchetei au cercetat, aleatoriu, doar 167 dintre cei 785 de parlamentari. Un purtator de cuvant al OLAF a declarat pentru cotidianul austriac "Die Presse" ca Oficiul ii va cerceta pe toti europarlamentarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.