Un bombardier rus s-a apropiat miercuri de un portavion american, in largul coastei coreene, si a fost interceptat de avioane de lupte americane, al doilea incident de acest gen in mai putin de o luna, au anuntat oficiali americani, informeaza NewsIn.

Potrivit oficialilor americani, bombardierul rus s-a apropiat pana la o distanta de cinci mile nautice si a zburat la o altitudine de 610 metri deasupra portavionului american USS Nimitz si flotei care il insoteste pe acesta.

Doua avioane de lupta americane F/A-18 au fost trimise sa intercepteze avionul rusesc si sa il escorteze in afara zonei, potrivit unui oficial din aparare.

In ultimul an, bombardierele ruse si-au intensificat zborurile in apropierea teritoriului american sau flotei americane, demonstrandu-si capacitatea de a atac la distanta.

In februarie, doua bombardiere ruse s-au apropiat de acelasi portavion american, USS Nimitz, iar un avion american a fost trimis sa il intercepteze. Acesta a fost primul survol rus al unui portavion american de dupa anul 2004.

Aceste operatiuni intervin in contextul in care oficialii rusi si-au anuntat intentia de a reface puterea militara a tarii, diminuata dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice. Autoritatile americane au precizat miercuri ca nu considera noul incident drept o amenintare sau un motiv de ingrijorare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.