Cei doi candidati democrati, Barack Obama si Hillary Clinton care se lupta in cursa pentru Casa Alba au trait ieri clipe de infarct.

Dintre cele patru state americane, Ohio, Texas, Vermont si Rhode Island, care au organizat ieri alegeri primare, doar primele doua au atras atentia fiind decisive pentru fosta prima doama, relateaza Ziua. Rezultatele acestor scrutinuri vor decide daca Hillary Clinton isi va continua drumul catre Casa Alba sau senatorul Barack Obama va primi investitura partidului pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Miza alegerilor din Texas, Ohio, Vermont si Rhode Island a fost de 370 de delegati la democrati si 235 la republicani, numarul mare al acestora determinand presa americana sa numeasca ziua de 4 martie "Super Tuesday: partea a doua", noteaza Adevarul.

Potrivit unui sondaj Reuters/C-SPAN/Houston Chronicle, publicat ieri si citat de Ziua, arata ca in Texas, Hillary conduce cu 47 de procente, spre deosebire de 44 la suta, cu cat este creditat Obama.In schimb, in Ohio, ambii candidati sunt la egalitate, fiind creditati cu 44 de procente.

In ceea ce priveste numarul de delegati, site-ul independent RealClearPolitics il credita luni pe Obama cu un numar de 1.392 de delegati, in timp ce Hillary are doar 1.279, nu departe de pragul de 2.025 care permite sa se asigure de obtinerea investiturii.

Potrivit Cotidianul, conform sondajelor, in tabara republicanilor, John McCain il va depasi fara drept de apel pe principalul sau adversar, Mike Huckabee, in toate cele 4 state participante, asigurandu-si nominalizarea partidului, fara probleme.

Bill Richardson spune ca republicanii ar putea profita de lupta dintre candidatii democrati pentru a-si intari pozitia in sondaje. „Republicanii sint deja uniti. Alegatorii vor sa discutam problemele existente. Ma tem ca tonul acestei campanii a devenit excesiv de negativ si s-ar putea intoarce impotriva noastra la alegerile din noiembrie“, a spus guvernatorul de New Mexico.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.