Tratativele de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana, au fost suspendate, ca urmare a ofensivei israeliene din Fasia Gaza.

Presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a anuntat duminica, potrivit BBC, ca suspenda toate contactele cu Israelul, in semn de protest fata de ofensiva israeliana din Fasia Gaza, soldata cu moartea a peste o suta de palestinieni, dintre care o treime erau civili.

Pe de alta parte, domnul Abbas a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, care a cerut partilor implicate sa puna capat violentelor din sudul Israelului si Fasia Gaza.

Unul din purtatorii de cuvant ai presedintelui Abbas, Nabil Abu Rdainah, a declarat ca negocierile de pace, revitalizate de conferinta care a avut loc anul trecut in Statele Unite, si-au pierdut sensul din cauza atacurilor israeliene. "Liderii palestinieni au hotarat sa suspende toate negocierile cu Israelul din cauza atacurilor armate." "Am luat aceasta decizie in speranta ca Israelul va intelege ca aceste violente nu folosesc nimanui si in niciun caz nu vor duce spre pace" a declarat purtatorul de cuvant israelian.

Incepand de sambata, Israelul a lansat o ofensiva violenta pe teritoriul palestinian, ca aspuns la atacurile cu rachete din Fisia Gaza, relateaza Cotidianul.

Aviatia israeliana a bombardat in noaptea de simbata spre duminica birourile sefului guvernului Hamas, din Gaza, Ismail Haniyeh. Mai multi ministri israelieni au preconizat eliminarea unor lideri ai gruparii Hamas in zilele urmatoare.

Premierul Ehud Olmert a declarat, potrivit Ziua, ca luptele vor continua si ca Israel nu va tine seama, de aceasta data, de protestele internationale. Si a avertizat: "Israel isi proteieaza populatia civila din sudul tarii, nimic nu ne va impiedica sa o aparam".

Potrivit cotidianului "La Stampa", citat de Adevarul, principalele obiective ale operatiunilor militare israeliene sunt descoperirea platformelor subterane de lansare a rachetelor, distrugerea depozitelor de aruncatoare de grenade sosite, potrivit aceleiasi surse, din Egipt si eliminarea "expertilor in terorism" antrenati in taberele organizatiei Hezbollah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.