Politistii sirbi refuza sa serveasca sub autoritatea statului kosovar, in timp ce ONG-urile acuza autoritatile de o vinatoare de vrajitoare.
O bomba a explodat in fata unui post de radio din Belgrad, fara a face victime, au anuntat vineri agentiile de presa sirbe, citate de AFP. Explozia, care a provocat pagube materiale, s-a produs in noaptea de joi spre vineri in fata postului de radio TDI, care difuzeaza muzica doar in capitala. Sursele mentionate nu precizeaza daca incidentul are legatura cu proclamarea independentei Kosovo, in 17 februarie.

Tot vineri, politistii sirbi din Kosovo si-au parasit posturile, cerind sa fie plasati sub comandamentul misiunii ONU (MINUK) si refuzind sa serveasca sub autoritatea noului stat kosovar, pe care nu il recunosc. Cei 126 de politisti sirbi din enclavele sirbe din centrul Kosovo - Gracanita, Obilici, Kosovo Polje si Lipljan - s-au strins vineri in fata comsiariatului din Gracanita cerind sa discute cu reprezentantul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.