Un raport al parlamentului italian sustine ca mafia se reorienteaza catre piata americana.

Mafia siciliana a trimis in ultima perioada mai multe persoane in Statele Unite, pentru a relua legaturile cu "familiile" de peste Ocean, sustine un raport prezentat de Legislativul de la Roma. Legaturile dintre gruparile mafiote italiene si cele din Statele Unite au fost slabite in anii ’80, ca urmare a unui razboi intre "familii".

Mafia siciliana se reo­rienteaza catre orasele americane, dupa ce in ultimele doua decenii legaturile au fost intrerupte, ca urmare a unui razboi intre Cosa Nostra din Italia si familiile mafiote din SUA, ce s-a desfasurat in anii ‘80. Un raport al parlamentului italian sustine ca mafia siciliana a trimis numerosi oameni in SUA pentru a forma aliante cu "verii" americani.

In ciuda faptului ca familiile mafiote din SUA isi au radacinile in crima organizata italiana, in ultimele decenii acestea s-au separat de organizatiile din "Cizma". Raportul arata ca mafia americana de origine italiana are in continuare un cuvant important de spus pe piata narcoticelor, dar ca in ultimii ani aceasta si-a diversificat tot mai mult operatiunile, o piata noua fiind cea a pariurilor on-line.

Drumul deschis de mafiotii italieni care merg in SUA nu este insa cu sens unic. Astfel, numerosi mafioti din SUA revin in Italia, de unde au fost expulzati in anii ’80. Raportul parlamentului de la Roma sustine ca, in aceasta perioada, mafiotii din SUA, de origine siciliana, au reusit sa isi impuna controlul asupra mai multor firme de distributie de alimente sau de constructii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.