Iranul a dezmintit pentru prima oara informatiile potrivit carora Ucraina i-ar fi livrat rachete de croaziera cu capacitate nucleara, relateaza AFP.
Hamid Reza Assefi, purtatorul de cuvant al Ministerului iranian al Afacerilor Externe, a adaugat ca "este de datoria guvernului ucrainean sa ofere mai multe informatii, in cazul in care acestea exista".

Fosta conducere ucraineana a vandut Iranului si Chinei rachete de croaziera cu capacitate nucleara, a afirmat presedintele Viktor Iuscenko in urma cu 10 zile. Mai multe rachete de tip X-55 (denumite in nomenclatorul NATO AS-15) au fost exportate in baza unor contracte false, care indicau Rusia drept tara destinatara, preciza Iuscenko.

Sviatoslav Piskun, procuror general ucrainean, a dezvaluit informatii cotidianului "Financial Times" inainte de marturia lui Iuscenko. Sase rachete au fost livrate Chinei si alte 12 Iranului.

Iranul detine oficial rachete Chahab 3, cu o raza de actiune de 2000 de km, bazate pe tehnologie nord-coreeana. Or, detinerea unei rachete cu raza de actiune de peste 3000 de kilometri ar constitui o amenintare la adresa Israelului, prima posibila tinta a Teheranului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.